Sommerferien er slut, og det betyder igen i år særlig fartkontrol ved skolerne

I denne uge har der hos Rigspolitiet været særlig fokus på fartkontrol ved skolerne, i forbindelse med at sommerferien sluttede. Kampagnens formål er at skabe større sikkerhed ved skolerne. Det er ikke kun fartsyndere politiet er ude efter, de tjekker også om bilisterne taler i håndholdt mobil under kørslen, og om de kører med sele samt om børnene er fastspændt.

Vicepolitiinspektøren, Arne Martinsen, håber at kampagnen vil bidrage til at forældrene bliver særlig opmærksomme på færdselsrådene og at de vil køre hjemmefra i god tid:

”Der er fokus på de forældre, der kommer for sent ud ad døren og ikke overholder færdselsreglerne. Der vil især være fokus på forældre, der parkerer uhensigtsmæssigt”

Det kan hurtigt blive en dyr affære at glemme selen, det giver nemlig en bøde på 2.500 plus et klip i kørekortet, hvis dit barn ikke er spændt fast. Bøden bliver naturligvis endnu større, hvis du oveni også kører for stærkt. Fartgrænserne ved skoler er typisk lavere end ved normal bykørsel, og ligger ofte på 40 km/t. Hvis du på denne strækning f.eks. kører 60 km/t vil det give en bøde på 3.500 kr. plus et klip i kørekortet.

Sidste år blev der udstedt 6282 fartbøder, 521 bilister kørte uden sele, 136 børn var ikke fastspændt og 163 talte i håndholdt telefon under kørslen.

Den særlige indsats ved skolerne fortsætter indtil 26. august. Vi støtter op om politiets arbejde for at sikre en højere sikkerhed, og især blandt landets skoler. Man skal altid overholde fartgrænserne, men vi håber, I vil være særligt opmærksomme i områder med mange børn.