Nu kommer de: Civile overvåger de danske veje fra 1. oktober!

Vi har tidligere fortalt, at civile skal til at bemande fotovognene og nu er der kommet en dato på. Det fremgår af folketidende.dk, at de civile kontrollører er klar i starten af oktober 2016. Når det sker, vil et antal betjente blive flyttet til andre opgaver.

 

Baggrunden for forslaget er, at politiet er pressede og sendes på bevogtnings- og anti-terror opgaver uden for den kreds de normalt arbejder i.

 

Idéen med at civile skal betjene fotovognene, er at flytte byrden væk fra politiet og på den måde aflaste dem. Dette frigiver flere betjente til andre almindelige politiopgaver, som for eksempel indbrud.

 

De civile fartkontrollører er blevet oplært i brugen af fotovognene samt politiets arbejde, inden de bliver sendt på gaden for at måle farten på de danske veje. I Københavns politikreds skal 90 % af fartkontrollerne betjenes af civile.

 

Selvom betjentene bliver fjernet fra fotovognene, kan du stadig få fartbøder. Husk derfor at følge færdselsreglerne og bliv advaret med Trafik Alarm, inden du kører forbi en fartkontrol.

One reply on “Nu kommer de: Civile overvåger de danske veje fra 1. oktober!

Comments are closed.