Fotovogne må holde ulovligt

En hvid fotovogn var forleden parkeret på Bankagervej i Horsens for at blitze fartsyndere. Parkeringen var dog ikke helt efter bogen, da den var parkeret for tæt på sidevejen og derfor spærrede udsynet lidt for de bilister, der kører ud fra netop den sidevej. Fotovognen var placeret som en meget synlig fotofælde.

 

Nikolaj Wollenberg Nielsen fra Horsens opdagede parkeringen og bankede på fotovognen for at gøre betjenten opmærksom på den uheldige parkering. Betjenten var dog uenig, og var heller ikke interesseret i at komme ud af fotovognen og vise Nikolaj at der var 10 meter hen til hjørnet.

 

– Bilen holder udenfor, hvor min chef bor. Og vi er 22 medarbejdere, som tit har svært ved at finde en parkeringsplads. Når vi holder, hvor fotovognen gør, så ligger der en hilsen fra politiet i forruden, fordi vi holder for tæt på hjørnet, siger Nikolaj Nielsen til Ekstra Bladet.

 

Hos Sydøstjyllands Politi meddeler man at færdselsloven ikke gælder fotovogne, på samme måde som den ikke gælder for udrykningskøretøjer og maskiner til vejarbejde, men at fotovogne dog ikke må være til fare for trafiksikkerheden.

 

– Det er svært at se på billedet, om bilen holder 10 meter fra hjørnet, men gør den ikke det, er det ikke ulovligt for en fotovogn, selv om det er ulovligt for Hr. og Fru Jensen, siger kriminalkommissær i færdselspolitiet ved Sydøstjyllands Politi, Jesper Engelund til Ekstra Bladet.