Sådan undgår du fotofælder

Hvis du har fået en fartbøde for at køre 5 km/t for stærkt ved du hvor træls fotofælder kan være. Uanset om det er de permanente stærekasser, også kaldet fastmonteret ATK (automatisk fartkontrol), eller politiets fotovogne, så er det aldrig sjove penge at komme af med. Og selvom vi aldrig vil opfordre dig til at køre for stærkt – tværtimod – så ønsker vi at hjælpe dig med at undgå fartbøder.

Derfor har vi herunder samlet en række gode råd til hvordan du kan undgå fotofælder og de dumme fartbøder næste gang du skal ud bag rettet.

Vær opmærksom i trafikken

Lad os starte med det mest simple råd først, nemlig at du skal være opmærksom i trafikken, når du kører bil. Det er nemt blot at læne sig tilbage og følge den øvrige trafik – men det kan blive dyrt. Mange fartbøder gives fordi bilister i stedet for at følge skiltene, blot følger de øvrige trafikanters fart.

Derfor er det vigtigt at du selv holder dig orienteret om strækningens hastighedsgrænser. Hvis du er i tvivl om den pågældende hastighedsgrænse, så anbefaler vi at du er på den sikre side og holder øje næste gang der kommer et skilt for strækningen. Det kan eksempelvis betyde at køre 110 km/timen på motorvejen frem for 130 km/timen, hvis du er i tvivl.

Vejdirektoratets trafikkort

Vejdirektoratets hjemmeside kan du finde et trafikkort med trafikinformationer, der opdateres med advarsler om ulykker, kø og specielle vejrforhold. Vejdirektoratet bruger blandt andet deres webkameraer til at overvåge trafikken, hvorfor den som oftest kan levere livedata.

Deres kort advarer dig dog ikke om fartkontroller, hvorfor du ikke kan bruge det specifikt til at undgå fartbøder. Du kan dog se registreret vejarbejde, hvor der tit kan være øget risiko for fartkontrol. Samtidig er bødetaksten for overskridelser på disse strækninger dobbelt, hvorfor de kan gøre ekstra ondt i pengepungen.

Tjek ruten inden du kører hjemmefra

De fleste navigationsservices, såsom Apple Maps eller Google Maps, kan i dag opfange ting såsom trafikuheld og –kø. Derfor anbefaler vi, at du tjekker strækningen inden du starter bilen. På den måde får du hurtigt og nemt et overblik over kø og vejarbejde på netop din strækning, der løbende bliver opdateret.

Ligesom med Vejdirektoratets trafikkort får du dog ikke direkte advarsler om fotovogne og stærekasser. Derfor kan du med fordel hente en app til din telefon til det.

Trafik Alarm Apps

Modsat navigationsservices og GPS’er kan du hente apps, der er lavet til at advare dig om fartkontroller. En af disse apps er vores egen Trafik Alarm. Med app’en kørende på din telefon vil du få advarsler om fartkontroller og fotovogne på din vej, så du kan sænke farten og undgå bøder.

Trafik Alarm har – som den eneste danske tjeneste – meldinger fra Vejdirektoratet (ligesom du kender det fra P4). Det kombineres med meldinger fra vores øvrige brugere, hvilket giver dig et kort, der hele tiden opdateres med seneste nye advarsler.

Med et Trafik Alarm PLUS medlemskab får du samtidig talte advarsler når du kører. Du behøver derfor ikke holde øje med telefonen når du kører, men vil få nye advarsler læst op. Det gør at du kan holde opmærksomheden på trafikken og komme sikkert frem.

 

Lige nu kan du prøve Trafik Alarm PLUS gratis i et helt år, når du henter app’en og se om det er noget for dig.