Nye fotovogne kan ikke fange motorcykler

I sidste måned kom det frem at de nye fotovogne ikke kan bruges på motorveje (undtagen ved vejarbejde), da de endnu ikke er i stand til at beregne højhastighedstillægget.

Nu viser det sig så, at de nye fotovogne heller ikke kan fange motorcyklister. Det kunne de gamle fotovogne ellers, men de blev i starten af 2015 sendt på pension pga. forældet udstyr, hvor man samtidig gik fra 25 fotovogne til de nuværende 100 fotovogne på landsplan. De nye fotovogne er med digitalt fotoudstyr og skulle være en del smartere, men har også haft opstartsproblemer.

 

Fotovogne kan ikke blitze motorcykler

 

Hos Nordjyllands Politi har man siden 1. februar og frem til 30. juni, udskrevet i alt 10.538 bøder, viser en aktindsigt foretaget af TV2 Nord. Men ikke en eneste bøde er udskrevet til en motorcykel.

At fotovognene kun kan registrere hastigheden på biler, bekræfter Vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt fra Nordjyllands Politis færdselsafdeling:

– Kan de ikke måle motorcykler?

– Ikke for nuværende. Køretøjerne er simpelthen for små til, at vi får tilstrækkelig refleksion på udstyrets laserudstyr, siger vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt til TV2 Nord.

Rigspolitiet, som stiller udstyret til rådighed, arbejder på en løsning, men ved ikke om der går to uger eller to måneder, før fotovognene er klar til at blitze motorcyklister. Patruljevogne og håndholdt laser er dog stadig i stand til at fange for hurtige motorcykler, understreger Visepolitiinspektøren.