Mere bemanding til Politiets fotovogne fremover

Det ser ud til, at vi i den kommende tid kan forvente flere fotovogne på vejene. Politiet har i den sidste tid brugt deres ressourcer på antiterror-aktioner og som grænsevogtere i Syddanmark, så derfor har der ikke været nok betjente til at varetage opgaverne med fartkontrol. Derfor har Politiet søgt civile personer til at varetage ATK-fotovognene. Det vil sige at det fremover ikke nødvendigvis vil være politimænd, der er måleoperatøren bag de automatiske trafikkontroller.

 

Politiet havde den 17. maj ansøgningsfrist på stillingsopslagene, men det vides endnu ikke, hvor mange der har søgt jobbet, eller hvornår de tiltræder i deres nye stilling. I stillingsopslaget fremgik det, at jobbet blot kræver at personerne har kørekort i kategori B, har basalt kendskab til færdselsloven, samt at man kan sikkerhedsgodkendes.

 

Man skal altid overholde fartgrænserne, da det er med til at nedbringe antallet af uheld, men med mere personale til at betjene fotovognene, er der endnu en grund til at overholde de tilladte hastigheder. Vil du være sikker på at få advarsler om hvor fotovogne holder, når du er ude at køre så hent Trafik Alarm.