Rekordmange danskere fik fartbøder i 2017

Rigspolitiet meldte d. 3. marts tallene ud for årets indtægt ved fotovognene. Her stod det klart, at rekordmange danskere modtog en fartbøde i 2017, skriver Jyllands-Posten. 554.724 bilister fik i løbet af 2017 en fartbøde og det gav i alt 750 millioner kroner til statskassen. Det er en forøgelse på 12 % i forhold til 2016.

 

Dertil stiller FDM sig kritisk i forhold til, hvordan politiet placerer fotovognene. FDM mener, at politiet bruger fotovognene som pengemaskiner og placerer dem på de strækninger, som giver flest bøder. Her påpeges det, at der siden 2012 ikke er sket et fald i antallet af dræbte i trafikken, mens mængden af bøder er steget årligt.

Rigspolitiet afviser denne kritik og forklarer, at de placerer fotovognene efter en analyse af, hvor den største risiko er for trafikuheld. Ligeledes forklares det, at ansvaret for placeringen ligger hos de enkelte politikredse. De har til opgave at udpege de farlige veje i deres kreds og sætte ind her.

 

 

Se, hvor der var fartkontrol i 2017

Takket være vores mange brugere har vi hos Trafik Alarm været i stand til at lave et kort over, hvor der blev meldt om flest fartkontroller i 2017. Du finder kortet her, hvor vi har samlet 28.000 bekræftede fotokontroller i hele landet, og gjort det overskueligt for dig, så du ved, hvor du skal være ekstra opmærksom i trafikken. Det giver dig mulighed for at vide på forhånd, hvor fotovognene ofte holder i netop dit område.

 

Hos Trafik Alarm ønsker vi at øge sikkerheden på de danske og europæiske landeveje. Derfor sætter vi stor pris på alle vores brugere, der dagligt bruger appen og hjælper med at advare hinanden.

Vi mener ligesom FDM ikke, at flere bøder er den rigtige vej til færre uheld, men derimod øget opmærksomhed omkring ens egen hastighed på vejene. Derfor har vi udviklet vores Trafik Alarm app, så den har de funktioner, som kan hjælpe vores brugere, når de er ude i trafikken. Den advarer, når du nærmer dig en fotovogn, så du kan blive opmærksom på din fart og undgå en dum fartbøde. Derved får vi sænket på farten på de danske veje – uden at skulle betale i dyre domme til statskassen. Samtidig kan du også melde en fotovogn til appen samt bekræfte, hvis du ser den fartkontrol, du bliver advaret mod. På den måde hjælper vi hinanden i trafikken og undgår fartbøder.

 

 

Hjælp dig selv på farten

Download Trafik Alarm til din smartphone i dag, og undgå dumme fartbøder på din næste køretur.