Nye fotovogne kan gøres usynlige

Færdselspolitiet går fra 25 til 100 fotovogne, og de 75 nye fotovogne forventes at blive taget i brug den 1. februar 2015.

De nye fotovogne, som hver koster mindst 500.000 kr i indkøb, er udstyret med moderne digital fototeknik, som kan tages ud af bilen og dermed holdes skjult for bilisterne. Modsat det gamle analoge fotoudstyr (se billede) som måtte kassere billederne i op til 1/3 af tilfældene pga. for dårlig kvalitet. Tidligere skulle fotovogne holde ude ved vejen for at tage billeder af bilisterne.

– Vi kan gå fra at være synlige til at være usynlige. Det vil vi bruge de steder, hvor det giver mening, men der er også steder, hvor vi går efter det præventive i, at folk ser bilerne, siger Henrik Glintborg, leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, til TV Midtvest.

 

Midt- og Vestjyllands Politi får 10 nye fotovogne og kommer dermed op på 13 fotovogne i alt. Det vil øge antallet af kontroltimer fra 6.000 til 13.000 om året.

– Nu kan vi komme ud i hjørnerne af politikredsen, og chancen for at møde en fotovogn bliver langt større. Jeg håber så, at borgernes højre fod ikke hviler så tungt på speederen som hidtil, siger Henrik Glintborg til TV Midtvest, og afviser samtidig den populære opfattelse at fotovogne er tiltænkt som pengemaskiner.

– Vi tænker ikke kroner og øre – vi tænker sikkerhed. Bilerne bliver sat ind, hvor det giver mest mening – der hvor der sker ulykker eller for eksempel omkring skolerne.

Hos Østjyllands Politi går man fra 2 til 10 fotovogne, som er én mere end først planlagt, simpelthen fordi der bor mange i landsdelen og der bliver tilbagelagt mange kilometer.

Nordjyllands Politi ender med 10 fotovogne i alt, og regner med at gå fra tidligere 4.000 timer om året til 10.000 timer.

Sydøstjyllands Politi kommer til at råde over 9 fotovogne i forhold til de nuværende 2, og forventer at gå fra 4.000 kontroltimer om året til mindst 9.000.

Ifølge P4 Sjælland, får deres region (Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi) 12 nye fotovogne, og går så fra 4 til 16 fotovogne i alt.

Og ifølge oplysninger fra sidste år, går Fyns Politi fra 2 til 4 fotovogne.

Kort og godt, 4x så mange fotovogne på landsplan – 4x så mange grunde til at bruge Trafik Alarm på din smartphone 🙂

Leave a Reply