Fartbøder i 2015: 600 millioner kroner ekstra

Det forventes, at når regeringen i løbet af tirsdag 26. august 2014 præsenterer deres nye finanslovforslag, vil indtægterne fra blandt andet fart- og parkeringsbøder vokse til 2,6 milliarder kroner. En stigning på over 600 millioner kroner, i forhold til i år.

De 2.600.000.000 kr. dækker også over bl.a. salg af pas, køreprøver og kørekort.

Stigningen skyldes blandt andet, at den automatiske trafikkontrol (ATK), også kendt som fotovogne, vil være fuldt udfaset i 2015, skriver Ekstra Bladet.

Antallet af fotovogne firdobles, fra 25 til 100, og forventes klar i slutningen af 2014. Derefter vil alle fotovogne være med ny digital teknik, i forhold til den analoge teknik, som benyttes i de nuværende 25 fotovogne, og som medfører, at cirka 1/3 af billederne må kasseres på grund af dårlig kvalitet.

Indtægterne fra fotovognene alene, vil stige fra 353 millioner kroner til 925 millioner kroner, ifølge et skriftligt svar fra justistminister Karen Hækkerup til Venstre.

Derudover planlægger regeringen også, sammen med Enhedslisten, at ændre reglerne således, at det ikke længere er føreren af bilen der hæfter for fartbøden, men bilens ejer.

Uheldigvis for regeringens budget, bidrager Trafik Alarm brugerne med færre fartbøder i statskassen takket være Trafik Alarm app’ens advarsler om fartkontrol. Hent den til iPhone og Android og prøv alle funktioner gratis og uforpligtende.

Leave a Reply