Har du fået en fartbøde som studerende?

Når du har modtaget en bøde for at køre for stærkt, er der nogle trin, du skal igennem, for at blive godkendt til en nedsættelse af beløbet.

Før vi går videre, skal vi dog lige have afklaret noget. Du får ikke en nedsættelse af din fartbøde fordi du er studerende. Grunden til, at studerende ofte kan få denne bødenedsættelse er, at deres årsindkomst ofte ligger under 153.657 kr. før skat, eller fordi vedkommende er under 18 år. Det er altså ikke studerende, som får nedsættelse, men fordi, de ofte opfylder de gældende krav for nedsættelse af beløbet på fartbøder.

Fartbøde beregner

Herunder kan du beregne din fartbøde, og få en idé om, hvilket beløb du skal af med til politiet. Rådet for Sikker Trafiks fartbøde beregner er kun vejledende, og det er politiets målinger, som er gældende for prisen på din bøde.

Når fartbøden er nået til dig

Når du har modtaget din fartbøde, kan du søge om at få den nedsat. Din sag skal gennem en proces, som er beskrevet herunder, så du let kan komme videre.

Første trin er, at du søger om bødenedsættelse. Derudover kan du også søge om udsættelse og afdragsordning af din bøde. Dette gør du gennem en blanket på politiets hjemmeside. Endvidere skal du være opmærksom på at henvende dig til den politikreds, som har sendt dig fartbøden. Når du henvender dig, skal du vedlægge forskellige dokumenter, som bevis på din situation. En udspecificeret vejledning ligger også til dig i det brev, hvor fartbøden er modtaget i.

Næste trin er, at Politiet undersøger din indkomst gennem SKATs systemer. Her ses der på, om du har ret til nedsættelsen på baggrund af din indkomst. SKAT kigger især på årsindkomsten i det år, hvor fartbøden er udstedet. De forsøger at finde frem til et beløb, som er gældende for hele året. Af den grund tager de også højde for, om din indkomst en måned svinger i forholdt til andre.

Det sidste trin kan være mere omfattende. Her får du et brev i din e-boks, hvor det fremgår, om du er blevet godkendt til nedsættelse. Herfra kan du vælge at betale din fartbøde eller at sende den til en dommer. Dog er det smarteste blot at få den ud af verden. Det er nemlig dit ansvar at få betalt bøden inden fristen udløber. Hvis det ikke er tilfældet, sender politiets din bøde til en dommer, og her kan du risikere at betale for yderligere omkostninger.

Få styr på fotovogne, trafikkontroller og trafikkø

Den letteste måde at undgå fartbøder er selvfølgelig – at overholde fartgrænserne. Men hvis du ønsker at blive redet fra en fartbøde på grund af et øjebliks uopmærksomhed, så hent Trafik Alarm app’en til din smartphone med det samme. Den holder styr på fotovogne, fotofælder og  fartkontroller, så du blot skal koncentrere dig om at holde farten.