Nye fotovogne med gammel teknik

Der har generelt været lidt stille med fotovogne på de danske veje de første par uger af januar, men nu er de klar igen. Årsagen skal findes i, at de har holdt stille siden nytår, fordi fotoudstyret skulle flyttes fra de gamle biler på hvide nummerplader, til de nye biler på gule plader.

De gamle fotovogne blev simpelthen for dyre at vedligeholde, og eftersom man allerede havde indkøbt cirka 75 nye fotovogne, som bare mangler ny teknologi, har man åbenbart valgt at sætte 25 af dem i gang med gammel teknologi, indtil man finder en ny leverandør af digital teknologi til de nye fotovogne.

Det betyder altså, at de nye fotovogne stadig benytter gammel analog teknologi, hvor op til 30-40% af alle billeder må kasseres pga. for dårlig billedkvalitet. De nye fotovogne, eller hvertfald dem der indtil videre er kommet ud på vejene, er VW Transportere i camping-udgaver, dvs. de har en pukkel på taget, så de er lidt højere end en normal Transporter. De findes i farverne sort, hvid, grå, sølv og blå.

Indtil videre forventer man at fotovognene vil være klar med ny teknologi engang i anden halvdel af 2014. 75 af de nye fotovogne vil få ny teknologi, mens 25 vil fortsætte med den gamle teknologi. Nordjyllands Politi vil få forøget deres vognpark fra to fotovogne til ni, når den nye teknologi er klar, det skriver Nordjyske.

En Trafik Alarm bruger har besøgt en af de nye fotovogne og sendt nedenstående to billeder, der bl.a. viser fotovognen udefra samt et nærbillede af udstyret. Der er ingen solfilm i bagruden på de nye biler, og derfor har de heller ikke de firkanter, som de gamle fotovogne havde.

Der er flere billeder af de nye fotovogne i denne Facebook opdatering. Har du selv billeder af de nye fotovogne, må du meget gerne fremvise dem i tråden på vores Facebook side.

 

Leave a Reply